Streetart Österlen

Blev en enkel roadtrip idag, i vackra Österlen. På två av orterna fanns häftigt street art, en del av äldre sort, annan nyare.

Första stället var Tomelilla och visst är Svenska Ords bilder street? Och så fanns bilder från Österlen Streetart här.

Länk till Österlen streetart här (klicka).

Andra stoppet (när det gällde just gatukonst) blev Borrby. Här i lilla byn nära havet fanns fantastisk konst:

Detta är bara en del av all gatukonsten på Österlen, har tidigare sett konst på en rad olika andra ställen, inklusive yngste sonens Hammenhög.

Så ta en tur, mat, shoppa och få lite för street-ögat – Österlen har annat vackert än bara fin natur.

Konstnärerna.
I Tomelilla: Den mandala-liknande muralen i Tomelilla är av Saadia Husain.Tegelstens-kvinnan är av Lady Pink från NYC. Ansiktet är del av statyn Spuling, vid Hasse&Tage-museet. Konstnär är Anders Hellström. Vad du än säger, är även detta street art, om än mer etablerad sådan.
I Borrby: De svartvita bilderna på Lokalföreningens hus är av Gustav Engström. Det är inte de ursprungliga bilderna från Streetart Österlen, utan en senare beställning av samma organisation, med lokala motiv från denna del av Skåne.
Dan Sapunar har gjort gavlarna i färg på Lokalföreningens hus, både den med ögat och den med hajarna. ursprungligen fanns här med av Dan, men konsten av Gustav Engström finns numera ovanpå detta.

 

6 reaktioner till “Streetart Österlen

 1. Åh, fina fina fina. Jag gillar street art! Och extra mycket när jag känner en av konstnärerna vars verk du fotat ovan. Den stora mandala-liknande målningen (bild nummer 4 från ovan) är skapad av Saadia 🙂
  Och nu första helgen i juli så var vi ju i Borås som stoltserade med mängder av coola, vackra och olika verk som gatukonst! Åk dit 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Wow, visste inte att det fanns så mycket streetart där i det östra hörnet. Inspirerande! Minns den blå kuken på Kungshilmen som väckte sånt rabalder och snabbt blev övermålad. Hoppas att dessa konstverk får ”hänga” kvar.

  Gillad av 1 person

  1. Island vill jag till. Annars är Lissabon och Berlin häftigt, Berlin mer rå gatukonst. London och Shoreditch är coolt, som också så många andra ställen. I Sverige tycker jag nog att min gamla hemstad är bäst. Borås satsade redan för fem år sedan på en biennal gatukonstfestival och eftersom det är ett så litet centrum är det lätt att gå en promenad och se massor av riktigt fin offentlig konst.
   Jag gatufotar ju, varit runt i rätt många städer nu. Egentligen har alla städer sin charm, fast nu lockar du mig med Reykjavik – måste verkligen ta mig dit. Tack.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s