London revisited, del 2.

Andra bilden från London tog jag första dagen på min fyra dagar långa fotoresa. Jag skulle se ett offentligt konstverk på en tunnelbanestation (Gloucester station) som jag kände kunde locka. När jag stod på perrongen och tittade på tåget på nästa perrong såg jag killen som tittade ut genom fönstret. Helt fascinerad av hans ansiktsuttryck blev det denna bild.

”What’s out there”

Konstverket då, undrar du kanske?

”My name is Lettie Eggysrub”, art by Heather Phillipson.

Och gårdagens inlägg från min fotoresa till London, hittar du när du klickar här.

6 reaktioner till “London revisited, del 2.

  1. Jag kan bli avundsjuk på den upptäckarglädje jag ser i barn ibland. Hur de i den mest tråkiga miljö väljer att se det mest spännande. Kanske en bra övning, att ge sig ut och upptäcka saker?

   Gillad av 1 person

   1. Ja. Det är det.
    När jag var nybliven mor till mitt första barn var jag också ensamstående så jag var noga med att observera (och dela) alla hens premiärer – och det är ngt jag fortsatt med. Så jag har lite av det där upptäckarfokuset, åtminstone vad gäller ”men detta har jag aldrig gjort förut” i mig.

    Gillad av 1 person

 1. Gunnar, ditt inlägg får mig att tänka på när jag en gång åkte rulltrappa ner på en perrong på Huvudbangården i Köpenhamn. Jag mötte blicken på en man som var på väg upp i en närliggande rulltrappa. Det var en stark känsla av kontakt, som att vi möttes, bara dessa korta ögonblick och jag bar med mig känslan hela den dagen – och minns det än, många år senare!

  Gillad av 1 person

  1. Fin berättelse. Jag försöker oftast se vad en människas ögon gör, vad de ser och hur de ser. Känns som om vi alla förstår just detta – att se varandra och vår omvärld med nyfikna ögon. Är det kanske därför det är så ”nedslående” med allt mobilanvändande idag?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s